Akyaka'da Neler Yapılır?

Akyaka'da Neler Yapılır?
Arkadaşına Gönder
SEDİR (KLEOPATRA) ADASI GEZİSİ
Hergün Sedir Adasına düzenli günübirlik tekne turları düzenlenmektedir. Akyaka'da bir gününüzü ayırarak hem Gökova körfezini tekne ile gezebilir hem de Sedir Adası'nın eşsiz deniz ve kumundan faydalanabilirsiniz. Rivayete göre bu eşsiz kum Kızıldeniz'den özel olarak getirilmiştir.




AZMAK AKVARYUM TURU
Şüphesiz Akyaka'yı en özel kılan unsurlardan biri Azmak Çayı'dır. Azmak Apart' ın da kıyısının bulunduğu bu soğuk su akıntısı. Dağ eteğinden çıkarak Gökova Körfezi'ne akmaktadır. Azmak Akvaryum turları ile bu çayı boydan boya gezebilir ve berrak suyu sayesinde içindeki bitki örtüsünü ve balıkları inceleyebilirsiniz. Yaz aylarında her gün istediğiniz saatte bu turlardan faydalanabilirsiniz.
ÇINAR KOYU
Akyaka'da mavi bayraklı bir plaj vardır. Şehir merkezine yakın bu plaja alternatif olarak araba ile gidilebilecek 3-4 km uzaklıkta Çınar Koyu bulunmaktadır. Çınar koyu Gökova Körfezinde bulunan onlarca koydan sadece bir tanesidir.Güzelliği ile gerek yerli gerekse yabancı turistler tarafından sıklıkça tercih edilmektedir.




AKBÜK KOYU
Çınar Koyuna giden yol takip edildiğinde 30 km sonra Akbük Koyu'na da ulaşmak mümkün. Pırıl pırıl durgun denizde yüzmek isteyen biraz değişiklik arayanlar için ideal. Akbük koyu Çınar'a göre daha bakir durumdadır.
SAKARTEPE'DEN KUŞ BAKIŞI GÖKOVA KÖRFEZİ
Akyaka Sakar Tepesinin eteğinde bulunmaktadır. Bir yanınızda çam ormanları bir yanınızda deniz ve Azmak çayı diğer tarafınızda ise Sakar Tepesi manzarası bulunmaktadır. Muğla yolu üzerinde Sakar Tepesi ne çıkmaya olanak veren bir kavşak bulunmaktadır. Dileyen kişiler bu eşsiz Gökova Körfezi manzarasını görmek için Sakartepe ye çıkabilirler.



KAPUZ (ULA KANYONU)
Akyaka'ya yaklaşık 10 km uzaklıkta Kızılağaç köyü sınırları içerisinde giriş kısmı bulunan bir kanyon bulunmaktadır. Kapuz bu kanyonun yöresel ismidir. Kırk Urgan olarakta adlandırılır. Rivayete göre kırk urganı birbirine bağlanmış ancak kanyonun dibine ulaşamamıştır. Alternatif arayanlar Kızılağaç köyünde bu doğa güzelliğini görmeye gidebilirler.

MARMARİS

Akyaka Marmaris'e araba ile yaklaşık 30 dakika uzaklıkta. Bir gününüzü ayırarak bu popüler tatil merkezini ziyaret edebilirsiniz. Fakat kalabalık ve gürültüden dolayı Akyaka'ya hemen dönmek isteyeceksiniz :)
Akayaka Apart

Danos tu comentario