Youtube Tövbekar, Medyamız Sahtekar!

Youtube Tövbekar, Medyamız Sahtekar!
07/03/2007
YouTube, içerdiği sakıncalı videolar nedeni ile mahkeme kararı sonucunda kapatıldı. Kapatılan siteye nasıl gireceğinizi ve videoları nasıl izleyeceğinizi bu haberde açıklıyoruz.

Mahkeme tarafından alınan bu karar, daha önce müzik endüstrisini etkileyen ve porno içerikli bazı siteler için de birçok kez uygulanmıştı. Bu sefer yasaklanan site, tüm dünyada en çok ziyaret edilen 4. büyük site.Çoğu ulusal gazetemizin web sitelerinin ve popüler haber sitelerindeki YouTube videoları da bu yasaktan payını aldı.

Yasaklanan Youtube'a nasıl girilir?
Siteye koyulan yasak, Türk Telekom tarafından verilen internet hizmetini kullanan kişiler için geçerli. Bu kişiler arasında ADSL kullanıcıları da yer alıyor. Bir şekilde YouTube'a girmek isteyenler için çözüm de yok değil.

Yasak, sadece alan adına geliyor. Tarayıcılarına www.youtube.com yazanlar, sitenin kendi sunucusu yerine Telekom'un mahkeme kararını belirten siteye gidiyorlar.

Tarayıcıya YouTube'un alan adı yerine sunucusunun IP adresini yazdığınızda siteye eskisi gibi giriş yapabiliyorsunuz.

:: YouTube'un IP adresi: Bu adresi HABERALEMİ olarak biz vermiyoruz. Diğerleri gibi yalancı tepki göstermiyoruz.

Telekom ne dedi?
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, sadece mahkeme kararlarını uyguladıklarını, bu kararın da dün gece ellerine geçtiğini ve hemen işleme koyduklarını belirterek, ikinci bir karar geldiğinde bu yasağın hemen kaldırılacağını da sözlerine ekledi.

Danos tu comentario